Уряд запустив приватизацію чотирьох великих держкомпаній

5d8b3bb50c596261262994_820x360

Кабінет міністрів України затвердив інвестиційних радників чотирьох великих державних компаній, що входять до переліку великої приватизації.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час прес-конференції за підсумками засідання уряду 25 вересня, передає Громадське.

«Це технічне рішення, насправді. Ці радники повинні підготувати ці 4 об'єкти великої приватизації до власне процесу приватизації. Ці компанії та професіонали, які повинні будуть вивчити ситуацію на цих об’єктах будуть радити уряду, що саме з ними роботи та як краще їх приватизувати і, можливо, чи варто їх приватизувати на цьому етапі», — повідомив Гончарук.

Водночас голова уряду не повідомив про який саме перелік держпідприємств наразі йдеться.

Зазначимо, що напередодні міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов підписав подання на інвестиційних радників для великої приватизації низки державних компаній. Тоді мова йшла про приватизацію 5 держкомпаній: Одеського припортового заводу, Вугільної компанії Краснолиманська, Індару, заводу Електроважмаш, Об‘єднаної гірничо-хімічної компанії.

25 вересня у ЗМІ поширилася інформація, що попереднє керівництво Фонду державного майна України напередодні призначення нового голови відомства, вирішило вивести державну компанію Індар з переліку приватизації шляхом продажу. Компанію вирішили продати міноритарним власникам.

24 вересня Милованов пообіцяв розблокувати велику приватизацію в Україні.

Зазначимо, що інвестиційні радники — це компанії, які мають готувати підприємства до великої приватизації. Така процедура передбачена чинним законодавством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: