МОН планує переглянути фінансування вишів, в залежності від якості їх роботи

новосад

У Міністерстві освіти та науки хочуть фінансувати університети залежно від якості їх роботи, йдеться в інтерв'ю міністра освіти та науки Ганни Новосад.

У Міністерстві освіти та науки хочуть фінансувати університети залежно від якості їх роботи, йдеться в інтерв'ю міністра освіти та науки Ганни Новосад, повідомляє ВВС Україна.

«Ми хочемо змінити підхід до фінансування, який стимулюватиме університети до відповідальності за ті кошти, які вкладає у них держава. Ми б хотіли вибудувати певний набір індикаторів, за якими будемо перевіряти успішність того чи іншого університету - працевлаштування випускників, місце університету в рейтингах, активність у міжнародній діяльності», - сказала Новосад.

Вона наголосила, що на сьогодні держава утримує велику кількість університетів не залежно від того, наскільки якісною є їх робота.

«Ті кошти, які в нас є на вищу освіту, вони з одного боку великі, а з іншого - на таку велику мережу їх недостатньо», - зазначила Новосад.

Зауважимо, що Міністерство освіти і науки планує змінити схему фінансування закладів вищої освіти, йдеться на Українській правді.

«Хочемо шляхом зміни системи фінансування і управління почати стимулювати заклади вищої освіти до розвитку. До кінця року подамо ряд проєктів-актів зі зміни фінансування, держзамовлення у вищій освіті, засноване на показниках якості. Зокрема, ми хочемо, щоб на фінансування закладів впливали показники працевлаштування випускників, якість наукової діяльності університету, присутність у міжнародних рейтингах тощо», - сказала Новосад.

За її словами, це має привести до того, що при розподілі видатків враховуватимуться критерії якості вишу. Планується також впровадити систему, яка дозволить винагороджувати кращих викладачів за їхні результати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: