У Львові на території видавництва «Вільна Україна» хочуть звести багатоповерховий офіс

pspkiev

У середу, 25 вересня, у рамках громадського обговорення відбулося громадське слухання проекту внесення змін до детального плану території у межах вулиць В. Янева, Стрийської, Володимира Великого й залізничної колії.

Підставою для розроблення проекту внесення змін до ДПТ є рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 352 від 12 квітня 2019 року, а замовником проекту - управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР.

Архітектор проекту Роман Андрусишин відзначив, що зміни стосуються першої черги будівництва. Сам детальний план території був затверджений у 2017 році. Відповідно до змін, які розглядаються зараз, на території видавництва «Вільна Україна» висловили намір спорудити висотний багатоцільовий офісно-комерційний центр із вбудовано-прибудованими об’єктами громадського призначення та підземний багаторівневий паркінг на три поверхи. «Якщо натепер у м. Львові спостерігаються високі темпи житлового будівництва, то офісне будівництво відстає, навіть є дефіцит офісних приміщень», - зазначив архітектор проекту. Як виглядатиме сама споруда офісного центру, швидше всього визначатимуть на спеціально оголошеному конкурсі. Зараз вказані лише його параметри. На думку Романа Андрусишина, цей об’єкт може урізноманітнити цей район, стати його домінантою з-поміж житлових будинків.

За словами розробника, проектом також передбачається реконструкція вулиці В. Янева з розширенням дорожнього покриття та переміщенням її червоних ліній (земельних загального користування) на 18 м у сторону військової частини. Пропонується облаштувати додаткову смугу, яка пропускатиме транспорт у піковий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: