У Стамбулі стався потужний землетрус, є 8 постраждалих

туреччина

У турецькому Стамбулі стався землетрус магнітудою 5,7 бала.

Про це повідомляє Reuters.

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 70 кілометрах на захід від Стамбула в Мармуровому морі і на південь від міста Сіліврі. Осередок стихії залягав на глибині 12 км.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я республіки, жодна людина не загинула під час підземних поштовхів. Президент Реджеп Ердоган підтвердив наявність 8 постраждалих громадян.

Розпочата евакуація торкнулася торговельних центрів, шкіл, лікарень, офісних приміщень. На автомобільних дорогах наявна складна ситуація через затори. Окремі будівлі зазнали пошкоджень. Наприклад, постраждав від землетрусу мінарет однієї з місцевих мечетей. Служба невідкладної допомоги спрямувала до найбільш «гарячих» локацій бригади медичних фахівців. Загалом окрім першого поштовху зафіксовано 28 інших, які виявилися слабкішими.

Довідка. Туреччина є однією з найбільш сейсмічно активних країн світу, оскільки вона розташована на декількох активних лініях розломів, причому найбільш руйнівною з них є Північний Анатолійський розлом, місце зустрічі Анатолійської і Євразійської тектонічних плит.

Туреччина пережила руйнівні землетруси в минулому, в тому числі один недалеко від Стамбула в 1999 році, в результаті якого загинуло більше 17 000 осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: