У Трускавці дельфінарій має сплатити чверть мільйона штрафу за нелегальне використання музики

дельфін

Господарський суд Львівської області виніс постанову, згідно з якою дельфінарій «Оскар» у Трускавці повинен сплатити штраф 245 888 гривень за нелегальне використання музики.

Про це Дивись.info повідомила представниця організації «Українська ліга авторських і суміжних прав» Наталія Тесля.

До суду на дельфінарій подала вищезгадана організація в інтересах ТОВ «Ворнер Мьюзік Україна» - компанії, що управляє правами Daft Punk та Фаррелла Вільямса на території України.

«25 квітня 2018 року у дельфінарії було зафіксовано використання музичних творів без відповідного на те дозволу. Зокрема йдеться про твір «Get Lucky» у виконанні Daft Punk та Фаррелла Вільямса, - повідомляється на сайті реєстру судових рішень.

Дельфінарій «Оскар» не зміг надати доказів легального використання музики під час вистав - тобто наявності ліцензії та сплати роялті. Це підтверджує правопорушення, передбачені вимогами Закону «Про авторське право і суміжні права». За порушення цього Закону передбачено стягнення з винної особи компенсації в розмірі від 10 до 50 000 мінімальних заробітних плат.

З огляду на це суд постановив позовні вимоги задовольнити повністю. Таким чином за рішенням господарського суду Львівської області ТОВ «Аквадельф» має сплатити на користь ОКУАСП 245 888 гривень компенсації за порушення майнових авторських прав».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: