У центрі Львова відкрили майданчик для великогабаритних та дрібних будівельних відходів

DSC00037

У Львові відкрили уже другий майданчик для для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів.Він розташований у центрі міста на вул. Князя Лева, 4а (вул. Льва).

У Львові відкрили уже другий майданчик для для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів. Він розташований у центрі міста, на вул. Князя Лева, 4а (вул. Льва).

Нагадаємо, перший такий майданчик відкрили торік, 1 серпня, на вул. Жовківській, 18.

«За цей час до нас звернулися 302 мешканці. При цьому з них лише 142 живуть у Шевченківському  району, решта приїхали з інших районів», – розповідає директор ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефанишин.

Як підрахували на підприємстві, львів’яни здали 119 шт. меблевих виробів, 94 шт. побутової техніки, 122 шт. шин, 285 шт. виробів з дерева та 45 шт. виробів зі скла та 24745 кг будівельного сміття.

«Як показав досвід майданчика на Жовквівській, попит на такі послуги є. Ним скористатися мешканці усіх районів Львова, попри те, що майданчик розташований у Шевченківському районі, в промисловій зоні і доїзд туди утруднений. Тому ми знайшли місце, де б була можливість влаштувати такий майданчик. Усім знайома картина, коли контейнерні майданчики біля житлових будинків заповнені десятками мішків будівельного сміття, поламаними меблями, старими холодильниками. Такі речі деформують баки, які розраховані на 185 кілограмів ваги, та пошкоджують вартісні частини спецавтомобіля, наприклад, пресувальну плиту. Окрім того, вони псують зовнішній вигляд прибудинкової території і завдають незручностей мешканцям. Цей майданчик дозволить зменшити потрапляння негабаритних та будівельних відходів у сміттєві контейнери. Він також  дозволить збільшити кількість відібраної вторсировини і зменшити кількість відходів, які потрібно вивозити з міста», – каже в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Сергій Сало.

Як і на Жовквівській, на вул. Князя Лева львів’яни мають змогу безкоштовно здати деревину (старі меблі, вікна, двері), побутову техніку (холодильники, телевізори, пральні машини), шини, скло, папір, метал, а також дрібні будівельні відходи.

Відходи прийматимуть лише від мешканців Львова. Щоби підтвердити факт проживання у місті, можна надати будь-який документ – паспорт, довідку, квитанцію про сплату за житлово-комунальні послуги, учнівський або студентський квитки. Також потрібно надати контактні дані – адресу та номер телефону.

Для того, щоби відходи на майданчик привозили саме мешканці, а не будівельні фірми, існують певні обмеження щодо кількості сміття, яке можна здати на майданчик.

Так, одна особа може здати:

меблі, побутові прилади — не більше 1 (однієї) одиниці відходів на місяць (поштучно);

дрібні будівельні відходи — не більше 1000 кг на місць (насипом);

скло — не більше 20 кг на місяць;

шини легкових автомобілів — 4 шт. раз на рік.

Майданчик з 08.30 год. до 17.15 год. — з понеділка по четвер, з 08.30 год. і до 16.00 год. в п’ятницю, та з 09.00 год. і до 13.00 год. у суботу.

За додатковою інформацією можна звертатися за тел. 252−10−62, (067)6798611.

«У перспективі такі майданчики плануємо облаштувати у всіх районах міста»,  - каже Сергій Сало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: