ЄБРР планує інвестувати додаткові 200 мільйонів євро у відновлювальну енергетику України

solar_energy

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити додаткові кошти на програми з фінансування проєктів з відновлювальної енергетики, які будуються в Україні.

Відповідне рішення банк все ще не ухвалив. У разі його затвердження, ЄБРР може направити 200 мільйонів євро на фінансування програми USELF-III, яку розпочали у 2018 році, повідомляє Громадське.

«ЄБРР має намір виділити нові кошти для фінансування приватних проєктів з відновлювальної енергетики в межах системи стимулювання «зелених» тарифів», — повідомили у банку.

Там зазначають, що нові кошти фонду дозволять зберегти чинну нині динаміку розвитку альтернативної енергетики в Україні, а також допоможе згладити процес переходу на нові механізми стимулювання «зелених» інвестицій в Україні.

За підсумками 2 кварталу 2019 року кількість «зелених» електростанцій, які запустили в Україні, зросла у 6 разів проти аналогічного періоду попереднього року.

Загальна потужність електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах в Україні наразі складає 3,63 гігавата, з яких 2,6 — сонячні електростанції.

Зазначимо, що протягом першого кварталу 2019 року Україна ввела в експлуатацію 862 мегавати альтернативних електростанцій — це на 16% більше, ніж за весь 2018 рік.

Раніше зазначалось, що у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових електростанцій, що генерують електрику з відновлювальних джерел, ніж роком раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: