Будівельний кран, що впав на Сихові, був у аварійному стані, - ЗМІ

кран2
фото: ДСНС

Голова профспілки кранівників та колишній оператор лихозвісного крану вважають, що пристрій давно знаходився  в аварійному стані. 

Голова профспілки кранівників та колишній оператор лихозвісного крану вважають, що пристрій давно знаходився  в аварійному стані.

Про це повідомляє «Варта».

Вчора, 26 вересня о 9.25 будівельний кран впав на складське приміщення супермаркету «Арсен», що на проспекті Червоної Калини на Сихові. Кран впав на склади і завис на 5-метровій висоті. Жінку змогли дістати, коли приїхали рятувальники з автодрабиною. Постраждалу одразу шпиталізували. Внаслідок падіння отримала травми 45-річна львів’янка, котра керувала краном. Жінка госпіталізована, медики встановлюють їй діагноз.

«Стан пацієнтки середньої важкості, зараз проводяться діагностичні обстеження для того, щоб з’ясувати, які є травми», – розповів у коментарі журналістам заступник головного лікаря 8-ї міської лікарі Ігор Стояновський.

Колишній оператор крану Любомир Горнецький переконаний : технічний пристрій був в аварійному стані. «Я на даному крані працював, мене просили підмінити. Кранова колія не по нормативах стоїть, нема лінійки обмеження», – каже він. Робітники наголошують: кран упав не через навантаження, бо його схилило назад, а не вперед.

Голова профспілки кранівників Любомир Величко вважає, що причина інциденту в тому, що підіймач уже вичерпав свій ресурс . І констатує: стара техніка працює на багатьох майданчиках міста.

«Купляють старе барахло, ставлять – і ми на свій страх і ризик працюємо. Але ще винні кранівники: прийшов на роботу, не відповідає нормам – значить, говорю до виконроба, все поставлять на місце, і тоді лізу на кран», – каже Любомир Величко.

Натомість у будівельніій компанії не коментують вік крану і відповідність його нормам. Але обіцяють провести своє внутрішнє розслідування.

«Є всі наявні дозвільні документи, здійснювалися звичайні будівельні роботи в строки, зауважень у нас не було», – каже замовник будівництва Роман Попко.

У поліції повідомили: триває досудове розслідування. Після проведення всіх експертиз кран поріжуть на метал, бо він уже не придатний для роботи.

Проводиться досудове розслідування. За фактом відкрито кримінальне провадження щодо порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: