Львів допоможе забудовнику, який став заручником непорозумінь у Міноборони

DSC_3817

Виконавчий комітет Львівської міської ради заслухав питання про будівництво дошкільного закладу з групами короткотривалого перебування дітей на вул. Княгині Ольги, 1-5 у Львові.

Нагадаємо, ухвалою Львівської міської ради 2012 року було затверджено надання згоди на приймання у власність територіальної громади Львова міського містечка №1 на вул. Княгині Ольги, 1-5 та інших військових містечок і надано згоду на прийняття у власність територіальної громади земельної ділянки орієнтовною площею 0,710 військового містечка.

2015 року між ЛМР та Міноборони укладено меморандум про співпрацю. Згідно з пунктом 3 цього меморандуму, Міноборони України зобов’язувалось у терміни до 31.10.2015 року у встановленому порядку опрацювати ці питання про передачу у власність територіальної громади міста Львова нерухомого майна та відмовитись від права вільного користування земельною ділянкою військового містечка №1.

На сьогодні Міноборони не виконало даного зобов’язання. Крім того, рішенням виконавчого комітету від 23.03.2018 року №314 було затверджено містобудівні умови та обмеження на будівництво Західним управлінням капітального будівництва Міноборони двох багатоквартирних житлових будинків з вбудованими житловими приміщеннями, місцями для зберігання індивідуального транспорту, дошкільним навчальним закладом та двома трансформаторними підстанціями на вул. Княгині, 1-5.

Містобудівні умови та обмеження були скасовані обласною ДАБІ.

Водночас, як пояснив власник будівельної компанії «Львівська мрія» Андрій Борисов, це рішення ДАБК зараз оскаржується у суді міста Києва, і наразі містобудівні умови та обмеження є чинними.

«Три роки тому ми підписали інвестиційний договір з Міноборони, але згодом у них почалися внутрішні суперечки і вони стали судитися між собою. Ми є заручниками цієї інвестиційної угоди. Як забудовник ми вже передали частину квартир Міноборони на виконання цієї угоди. Ми хочемо збудувати там дитячий садочок, інфраструктуру, житло. Ми отримали містобудівні умови, всі технічні умови, пройшли експертизу. Близько 25 разів ми хотіли отримати дозвіл на початок будівництва, але нам відмовляють, мотивуючи тим, що є судовий спір. Ми намагалися комунікувати з попереднім керівництвом Міноборони, але вони  відхрещувалися від цієї ситуації. Станом на сьогодні ми звернулися до нового міністра оборони із зверненням, що ми хочемо завершити будівництво, але наразі не отримали жодної відповіді. Я також записався на прийом до нового міністра», – розповів власник компанії.

Він також додав, що інвесторам, які вклали свої кошти у будівництво, вони або повернуті, або, за їх згодою, скеровані на інші об’єкти компанії.

«Людям, які вкладали гроші, ми або їх провертаємо, або пропонуємо квартири в інших будинках, які ми будуємо у Львові. З 70 млн. грн, які були отримані від людей, близько 40 млн вже повернуті, частина коштів була спрямована на інші будинки. На сьогодні близько 20-30 людей ще чекають квартир на княгині Ольги, вони готові чекати поки не вирішиться ситуація. Їх кошти знаходяться на рахунку. Ми готові надати виписку з банку», – розповів Андрій Борисов.

«Це нетипова ситуація. Ми зацікавлені в тому, щоб всі зобов’язання забудовника були виконані, щоб садочок був збудований, а люди отримали помешкання, і не було форс-мажорів. Коля я буду мати розмову з міністром, я поінформую його про цю ситуацію, бо це важливо для міста», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також доручив підготувати від міської ради відповідного листа до Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: