Львівські митники продемонстрували конфісковану зброю (фото)

IMG_2943
фото: Дивись.інфо

Сьогодні, 27 вересня, Львівська митниця ДФС передала Нацполіції зброю, вилучену митниками та конфісковану за рішенням суду.

Тепер зброю мають скерувати на відповідну комісію, котра вирішить, які з предметів можна відправити на реалізацію до мисливських та інших спеціалізованих магазинів, а котру треба знищити.Серед переданих предметів представлені карабіни, арбалети, луки, ножі, набої, спецзасоби, основні частини та деталі до вогнепальної гладкоствольної та нарізної зброї.

«Є такі предмети, що мають цінність для держави, натомість інші цінності не становлять і мають бути знищені. До прикладу: арбалети, які були у використанні, цінності не становлять. Я думаю, що вони підуть на знищення, - пояснює старший інспектор відділу дозвільної системи ГУ НП у Львівській області Олег Матвієнко. Натомість новий лук після проведення комісійної перевірки, відправлять у якиїсь мисливський спеціалізований магазин для подальшої реалізації. Після цього кошти, які будуть отримані від продажі цього луку, будуть переведені на дохід держави. Те саме стосується холодної зброї. Нові якісні ножі, які не заборонено реалізовувати, будуть передані до спеціалізованих магазинів під реалізацію».

Всі предмети зброї були конфісковані митниками ДФС від громадян, що в’їжджали на територію України, - повідомив у коментарі Дивись.інфо начальник відділу боротьби з незаконним переміщенням наркотиків і зброї, Кожан Віталій Володимирович.

Вилучені предмети правопорушень за останні два роки працівниками Львівської митниці ДФС. Але це не є весь перелік. Оскільки левова частка предметів правопорушень, в яких є складові частини зброї, ми передаємо правоохоронним органам відразу. Зараз ми передаємо до поліції ті предмети, які потребували попереднього експертно-криміналістичного дослідження і після проведення експертизи справи були доправлені до суду і конфісковані судом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: