Процедура усиновлення зміниться - Микола Кулеба

благодійність1

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба наполягає, що сім’ї, які планують усиновити дитину-сироту, мають проходити спеціальне навчання.На цьому Кулеба наголосив під час зустрічі з членами Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з нагоди Дня усиновлення.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба наполягає, що сім’ї, які планують усиновити дитину-сироту, мають проходити спеціальне навчання.

На цьому Кулеба наголосив під час зустрічі з членами Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з нагоди Дня усиновлення, повідомляє Укрінформ.

«Досвід зараз показує, що це треба було зробити ще 10 років назад на державному рівні. І нова команда Міністерства соціальної політики незабаром зробить це — те, що не вдалося зробити при попередній владі, щоб всі сім’ї, які хочуть прийняти дитину-сироту, проходили навчання. Адже сьогодні, на жаль, є випадки, і їх чимало, — повернення дітей. Тому нам треба унеможливити такі речі», - зазначив Кулеба.

Він уточнив, що випадки повернення дітей усиновлювачами трапляються в усіх країнах, але наголосив, що варто пильнувати, навчати й пересвідчуватися, що сім’ї, які приймають дітей, готові та пройшли необхідну підготовку й навчання, щоб їхніх ресурсів вистачило, щоб виростити гідного громадянина.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: