Російські силовики схопили українця на адмінкордоні з Кримом

крим1

В анексованому Криму співробітники російського прикордонного управління ФСБ повідомляють про затримання громадянина України, який, як стверджують у відомстві, «спробував в'їхати за чужим паспортом» на півострів.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Чоловіка затримали на кримському пункті пропуску «Джанкой», підконтрольний зараз російським службам.

«У бесіді з прикордонниками 25-річний житель Мелітополя зізнався, що прямував до Росії на заробітки за позиченим у друга паспортом, бо свій загубив. Він планував повернути документ істинному власнику після успішного перетину кордону, відправивши його попутним транспортом», – йдеться у повідомленні відомства.

В управлінні ФСБ порушили відносно чоловіка кримінальну справу, йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Ім'я та прізвище заарештованого не повідомляють.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, бо російська сторона не відкриває їхні персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують «контакти з окупантами».

Довідка.
Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: