Виконком не погодив будівництво готелю у центрі Львова

1244

Виконавчий комітет не погодив проект готелю на вулиці Дорошенка.

Зокрема, членам виконкому пропонувалося затвердити громадянкам С.Максимець та Л. Данчевській містобудівні умови та обмеження готелю з вбудованими торговими приміщеннями та конференц-залом на вул. П. Дорошенка, 2 у м. Львові.

Площа земельної ділянки, яка знаходиться у межах історичного ареалу міста, становить 0,0995 га. Вона перебуває у приватній власності та призначена для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Зараз на ділянці розташовані кіоски та занедбаний 2-поверховий будинок, який межує із «Гранд Готелем».

Гранична висота забудови - 22 метри. Максимальний відсоток забудови ділянки – 97 %.

Начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко розповіла, що на цій території у 40-х роках минулого століття був будинок, який був знищений під час бомбардування, тому будівництво у цьому місці цілком доречне. Водночас, управління архітектури рекомендує провести конкурс на архітектурний конкурс, оскільки ця ділянка знаходиться в центральній частині міста.

За словами в.о. начальника управління архітектури та урбаністики ЛМР Олени Погорілець, до проекту є ще низка зауважень.

«Станом на сьогодні зонінг Галицького району знаходиться на стадії розроблення. Крім того надзвичайно високий відсоток забудови 97%, цільове призначення ділянки не відповідає намір забудови, тому що вона розрахована для закладів торгівлі, а не готелю. Крім того в історичному ареалі висота будівель максимально можу бути 18 метрів, а в проекті 22 метри. Крім того, є нависаюча консоль з 2 по 7 поверхів в межах червоних ліній, а це суперечить ДБН про автомобільні дороги», – пояснила Олена Погорілець.

Архітектор забудовника представив свій проект майбутнього готелю. За його словами, історично всі будинки цієї вулиці йшли однією лінією, і лише після руйнування одного з них у 40-х роках, вона була порушена.

«Ми зберігаємо ту ситуацію яка є. По всій довжині будинок буде «втоплений» під колонадою глибиною від 3 до 4 метрів. Зупинка громадського транспорту та громадський простір будуть збережені», - розповів архітектор проекту.

Втім, міський голова Львова Андрій Садовий підтримав зауваження управління архітектури, щодо конкурсу на кращий проект. Той проект готелю, який презентував архітектор забудовника, на думку міського голови не пасує до цього місця.

«Це місце, є надзвичайно важливе для громади міста і там ми повинні побачити 3-5 проектів, які повинні вражати своєю красою. Це, що я зараз бачу, це типовий проект, який можна реалізувати на окраїні міста, а в серцевині Львова я хочу побачити пам'ятку архітектури 21 століття», – заявив Андрій Садовий.

«Там будинок може бути і ми це вітаємо, але це має бути перфектна досконала будівля з певною висотою, яку не можна жодним чином поміняти. Святість цього місця потребує серйозного опрацювання – міський голова.

Він запропонував доопрацювати містобудівний розрахунок готелю, а в майбутньому рішенні виконкому  прописати умову проведення міжнародного архітектурного конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: