На Львівщині завершуються Європейські Дні Добросусідства

72084223_609540772908790_7916296923269562368_n_1569681968_1334x889_1_0
Фото: ЛОДА

Упродовж 27-28 вересня в с. Сянки та с. Боберка тривають Європейські Дні Добросусідства.

Відтак, у межах Днів запланували Форум транскордонної співпраці, закладення транскордонного лісу, виставку техніки рятувальників та прикордонників тощо.

Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.

Учора, у перший день проведення Європейських Днів добросусідства, розпочав свою роботу Транскордонний самоврядний форум.

Сьогодні, 28 вересня, відбулося урочисте відкриття Європейських Днів Добросусідства - «Кордон Боберка».

Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Василь Лозинський.

"Ця подія, яка сьогодні відбувається, буде початком великої справи. Відкриття кордону - це нелегка річ, яка реалізовується не за день-два, а потребує значно довшого проміжку часу. Я бажаю, щоб всі ми розуміли, що це нам потрібно, адже на цій території розвиватиметься економіка та туризм, культура. Ми будемо чути і бачити одне одного. Я впевнений, що ми разом з нашими колегами будемо робити усе від нас залежне, щоб реалізувати цю ідею, адже у нас є велике бажання", - наголосив Василь Лозинський.

Європейські Дні Добросусідства, які відбуваються в селах Сянки та Боберка Турківського району, покликані нівелювати бар’єри та змінювати спосіб життя людей з обох боків українсько-польського кордону, а також має закликати політиків, засоби масової інформації до дискусії на тему добросусідських стосунків у прикордонному регіоні та розбудови доступності, у тому числі нових пунктів пропуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: