17 тисяч українських дітей чекають на усиновлення

усиновлення

Сьогодні в Україні, уже десятий рік поспіль, відзначають День усиновлення.

З 2008 року, понад 28 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали для себе нові родини. З них українськими сім’ями усиновлено понад 20 тис. дітей, а іноземними – понад 8,5 тис.

Водночас, ще близько 17 тис. хлопчиків та дівчаток різного віку перебувають на обліку з усиновлення і чекають на свою люблячу родину. Про це пише на своїй сторінці у Facebook міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

«Захист прав та інтересів дітей, особливо тих, які залишилися без батьківського піклування є і буде одним із пріоритетів діяльності Міністерства. Але навіть найкраща турбота держави ніколи не зможе замінити домашнього затишку, лагідних материнських обіймів та надійного батьківського плеча. Саме тому ми впроваджуватимемо реформу інституційного догляду та виховання, мета якої повернути дітей у сім`ї та сімейні форми виховання.

Наш пріоритет – підтримка сімей, які хочуть усиновити дитину та підтримка усиновлених дітей для їхнього гармонійного особистісного та соціального розвитку. Кожна дитина має жити в сім`ї або умовах, близьких жо сімейних!», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: