Дитяче онко у Кривому Розі: ціна подолання

_8___

Перенаправити гроші зі святкування Дня міста на допомогу хворим дітям, бо «ми робочі люди, платимо податки, і не можемо дивитися, як на наші податки проводять дорогущі заходи».

Така петиція була зареєстрована в Кривому Розі в травні 2019 року і блискавично зібрала необхідні 1000 голосів. Попри те, що в петиції не йшлося про онкологію, саме цю тему підхопили і розширили.

Здійнялася потужна інформаційна хвиля: ситуацію з захворюваністю на рак у Кривому Розі жваво обговорювали в соцмережах, батьки онкохворих дітей та активісти провели мітинги, зірвали пленарне засідання сесії, на яке не внесли питання петиції, міський голова Кривого Рогу провів екстрену нараду з лікарями...

Тоді люди свого не домоглися: розгляд петиції перенесли, 4 мільйони гривень таки витратили на святкування Дня міста, а проблему розглянули на сесії міськради пізніше.

У Кривому Розі мешкає 114019 дітей, 111 із них мають онкозахворювання, щороку реєструють ще від 14-17 нових діагнозів з онкологією. Так, у 2016 році онкозахворювання виявили у 16 дітей, у 2017 році — у 14, у 2018 — у 17. Усі такі діти знаходяться на обліку в онкологічному диспансері. Проте лікують їх не тут, а в педіатричному відділенні 8-ї міської лікарні.

Детально читайте тут.

Проект «Donbas Media Forum та міжрегіональне співробітництво для виробництва якісного контенту для Сходу України» впроваджується за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: