Підприємці прийшли під Офіс Президента і вимагають «Вето»

офіс президента

У Києві під Офісом Президента зібрались понад 500 підприємців з усіх регіонів України з вимогою ветувати закони №1053-1 та №1073, які вони розцінюють як тиск на бізнес.Підприємці скандують: «Вето» та запрошують Зеленського на каву.

У Києві під Офісом Президента зібрались понад 500 підприємців з усіх регіонів України з вимогою ветувати закони №1053-1 та №1073, які вони розцінюють як тиск на бізнес.
Підприємці скандують: «Вето» та запрошують Зеленського на каву, повідомляє  Укрінформ.

Як пояснили представники малого бізнесу, ухвалення зазначених законів знищить їхній невеликий бізнес. Зокрема, за словами підприємців, ці закони передбачають запровадження касових апаратів навіть у маленьких крамницях, а всі чеки треба буде направляти до податкової і платити з кожного чеку податок, а якщо сума за рік буде вище 300 тисяч грн, то треба буде вже платити податки як великий бізнес. Наразі у малого бізнесу фіксований податок.

До Києва приїхати бізнесмени, зокрема, з Одеси, Черкас, Чернігова, Сум та інших міст.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг і про реєстратори розрахункових операцій у смартфоні, а також схвалила відповідні зміни до Податкового кодексу України.

За відповідний закон №1053-1 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» проголосували 250 народних депутатів.

Також парламент ухвалив закон №1073 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: