У Москві помер самопроголошений президент Криму Юрій Мєшков

крим11

В одній з лікарень Москви у неділю, 29 вересня 2019 року, помер перший і єдиний самопроголошений президент Криму, 73-річний Юрій Мєшков.

Про це повідомила його дочка Маріанна Мєшкова,  інформує Еспресо.TV.

За її словами, політик помер через двостороннього запалення легенів. Мєшкова уточнила, що смерть наступила близько 12-ої години дня.

На початку вересня він переніс інсульт, перебуваючи в Туреччині. Тоді його дочка повідомила, що вранці 1 вересня Мєшков з дружиною прилетів туди на відпочинок, а пізніше йому стало зле. Пізніше вона розповіла, що лікарі ввели його у штучну кому.

Наступного дня дочка заявила, що інсульт у Мєшкова стався після скандалу з співробітниками готелю. Він посварився через номер, а потім пішов в душ, де у нього й стався інсульт. 16 вересня Мєшкова після двох тижнів перебування в турецькій лікарні доправили Росію.

Лікувався в одній з клінік підмосковного Красногорська.

Довідка. 13 липня 2011 року адміністративний суд АРК підтримав постанову Служби безпеки України про видворення громадянина Росії Юрія Мєшкова з території України з обмеженням в'їзду на 5 років через його висловлювань, які «побічно закликають до зміни конституційного устрою України».

Після російської анексії Криму, 12 березня 2014 року, Мєшков зміг повернутися на півострів.

На російських виборах в Криму у вересні 2014 року Юрій Мєшков балотувався в депутати кримського парламенту від партії «Батьківщина», але депутатом він обраний не був.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: