Вакцинація входить до пріоритетів нового Кабміну

вакцинація

Програмою діяльності уряду у сфері охорони здоров'я передбачено удосконалення системи запобігання інфекційним та неінфекційним захворюванням, підвищення рівня вакцинації населення, удосконалення системи екстреної допомоги, розвиток трансплантології, пропагування здорового способу життя тощо.

Про це йдеться в Програмі діяльності уряду, яка оприлюднена на сайті Верховної Ради.

«Ми вдосконалимо систему запобігання інфекційним та неінфекційним захворюванням, зокрема шляхом проведення скринінгових програм. Люди мають усвідомлювати свій стан здоров’я та розуміти, як потрібно діяти, щоб його не погіршувати. За підсумками цієї роботи самооцінка стану здоров’я населення має зрости до показника «добрий» – на 10%, «задовільний» – на 10%, показник «поганий» – має зменшитися на 20%», - йдеться у документі.

Також в уряді планують підвищити рівень вакцинації в суспільстві та зменшити кількість епідеміологічних спалахів, вживання наркотичних речовин, тютюну та алкоголю.

«Близько 95% населення повинно бути вакциновано відповідно до Календаря щеплень. В результаті ми розраховуємо зменшити кількість епідеміологічних спалахів на 30%. Ми залучатимемо школярів та дошкільнят до формування здорового способу життя, будемо запроваджувати заходи для зниження рівня вживання алкоголю, тютюну та наркотиків серед молоді та дорослого населення. У результаті ми розраховуємо на зменшення вживання наркотиків, алкоголю та тютюну на 10%», - йдеться у документі.

Також уряд зазначив у програмі діяльності забезпечення громадянам доступу до гарантованого, чітко визначеного пакета найбільш необхідних медичних послуг шляхом укладення контрактів між медичними закладами та державою за принципом «гроші ходять за пацієнтом», створення умов для лікування за світовими клінічними рекомендаціями, вдосконалення системи якості медичних послуг.

Буде продовжено програму «Доступні ліки», розширено перелік безоплатних для пацієнта лікарських засобів, забезпечено безоплатні пологи в межах програми державних гарантій медичного обслуговування населення, удосконалено систему екстреної медичної допомоги, зокрема задекларовано надання екстреної меддопомоги цілодобово протягом 10 хвилин після виклику в місті та 20 хвилин поза містом.

Також в документі зазначається, що буде створено умови для розвитку трансплантації, в результаті чого щонайменше 30% українських пацієнтів, які раніше отримували послуги з трансплантації за кордоном, зможуть отримувати їх в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: