33 тисяч дітей в Україні мають статус постраждалих внаслідок військових дій

дитина
Фото ілюстративне

Статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, на сьогодні мають понад 33 тисячі дітей.

Про це повідомив заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Володимир Вовк, йдеться на Укрінформ.

«На сьогодні такий статус мають 33 тисячі 175 дітей, з них 87 — унаслідок поранення, контузії, каліцтва і одна дитина - внаслідок фізичного і сексуального насилля. Всі інші діти — внаслідок психологічного насилля. Не надали такий статут і офіційно відмовили 340 дітям», - поінформував він.

За словами спікера, отримання такого статусу дає перспективу для держави розпочати серйозну, обґрунтовану фінансову роботу з надання гарантій і пільг таким дітям.

«Зокрема, з цих 33 тисяч дітей, які вже отримали статус, понад 7 тисяч отримують, за даними місцевих органів виконавчої влади, соціальні послуги. Сьогодні ми вже маємо з 900 ОТГ в Україні майже 200 служб у справах дітей. Тобто майже у кожній 5-ій ОТГ вони діють», - повідомив заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики.

Як відомо, для дітей, що постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, передбачено спеціальний статус. Отримання такого статусу сприятиме формуванню державної політики у сфері захисту дітей. Цей статус надається довічно, тому певні пільги можуть бути надані у майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: