Данилюк пішов у відставку, бо не хоче брати участь у «підкилимних іграх»

Данилюк

Олександр Данилюк стверджує, що подав у відставку з посади секретаря Ради нацбезпеки і оборони, оскільки не хоче брати участі у «підкилимних іграх».


Про це він сказав у коментарі виданню Гордон.

«Відставка з посади секретаря РНБО– моя ініціатива. Це було свідоме рішення, яке ґрунтується на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі», - заявив Данилюк.

За словами колишнього очільника РНБО, він запропонував Президентові кілька варіантів, як можна виправити ситуацію, але «до єдиної позиції ми не дійшли».

Водночас, Данилюк додав, що його стосунки з Президентом залишилися «конструктивними». «Не відкидаю, що буду йому допомагати, консультувати. Усе-таки я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху», - заявив політик.

Він також наголосив, що у багатьох людей, які прийшли у владу, недостатній рівень професіоналізму. «Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді є різні люди, є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять «влада», я їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох із тих, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик. Я сподіваюся, що буде зроблено висновки і Президент проведе коригування», - зазначив Данилюк.

За його словами, щодо президентської команди наразі багато очікувань, і якщо вони не реалізуються, «усі дістануть серйозну психологічну травму».

Колишній очільник Радбезу також підкреслив, що зараз дуже важливий час, адже «інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами».

27 вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що Данилюк написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО. Згодом він підтвердив цю інформацію.

Президент Володимир Зеленський 30 вересня звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: