Заступник голови ЛОР Гірняк подав заяву в поліцію щодо порушень під час голосування за його відставку

70394012_2414990555244019_5760249557157937152_n

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк вважає, що під час голосування за дострокове припинення його повноважень були допущені порушення, які підпадають під  дію Кримінального кодексу.

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк вважає, що під час голосування за дострокове припинення його повноважень були допущені порушення, які підпадають під дію Кримінального кодексу.

На думку Володимира Гірняка, під час голосування 24 вересня були порушені принаймні три статті Кримінального кодексу України. Зокрема йдеться про перешкоджання депутатській діяльності, зловживання владою і службовим становищем та службову недбалість.

За словами Володимира Гірняка, порушення були допущені апаратом ЛОР та лічильною комісією.

«Як можна було видавати бюлетені без підпису? Я не виключаю, що це було зроблено свідомо через те, що рішення могло не набрати достатньої кількості голосів. Але це буде предметом окремого розслідування. Регламент ЛОР також передбачає, що результати голосування мали бути оприлюднені на сесії і депутати мали вирішувати, що робити далі: вважати це порушення несуттєвим і сприймати ці результати чи призначати повторне  голосування і зробити розслідування чому так трапилося. Натомість комісія, перевищивши свої повноваження, визнає голосування таким, що не відбулося і вирішує знищити бюлетені. При цьому один з членів лічильної комісії утримався. Тому треба розібратися, а може на цих бюлетенях був підпис. Взагалі, ці бюлетені мали бути прикріплені до протоколу», – розповів Володимир Гірняк.

Нагадаємо, 24 вересня відбулося таємне голосування щодо дострокового припинення повноважень заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка. Втім, лічильна комісія визнала голосування недійсним через те, що бюлетені видавалися депутатам без підпису. Було вирішено провести повторне голосування, однак виявилося, що частина депутатів не мають при собі посвідчень. Відтак, голосування було вирішено перенести.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: