«Формула Штайнмайєра» легалізує сепаратистів Донбасу, – Володимир Гірняк

girniak_volodymyr_9107-696x462

Реалізація пунктів «формули Штайнмайєра» створює загрозу для суспільного спокою. Так вважає заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Практика прийняття новою владою підкилимних рішень, втаємничених від суспільства, досягла свого апогею, коли від імені держави було погоджено так звану «формулу Штайнмайєра». Цей неоднозначний документ, вирваний з контексту напрацювань з врегулювання ситуації на тимчасово окупованих українських територіях, легалізує сепаратистів Донбасу та фактично знімає з Росії відповідальність за агресію», – написав Володимир Гірняк.

І додав, що практична неможливість реалізації пунктів «формули Штайнмаєра» без шкоди для суверенітету нашої держави, створює реальну загрозу для суспільного спокою і може призвести до непередбачуваних наслідків.

«Прийняття не акцептованих українським народом рішень щодо тимчасово окупованих територій розцінюємо щонайменше як зневагу до тисяч героїв, котрі віддали своє життя та здоров’я за територіальну цілісність нашої держави.

Закликаю народних депутатів України не голосувати за імплементацію пунктів «формули Штайнмайєра» в чинне українське законодавство.

Вимагаємо від Президента України та його Офісу припинити практику прийняття доленосних для країни рішень без врахування думки суспільства та за його спиною.

Пропоную керівництву держави та провідним політичним силам організувати Національний круглий стіл для вироблення спільної загальнодержавної стратегії на перемовинах щодо російської агресії та долі тимчасово окупованих територій», – написав Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: