Львівщина готова до спротиву капітуляції, — Штаб захисту України

реван2
фото: варта-1

На Львівщині оголосили про створення Штабу захисту України.

 

Ініціаторами стали понад 20 громадських організацій, зокрема «Громадська рада при Львівській ОДА», «Координаційна рада учасників бойових дій Львівщини», ГО «Українська спілка учасників АТО», ВГО «Сокіл» Львівщини, ГО «БУР», ВО «Учасники бойових дій та волонтери АТО», «Національний корпус», ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту учасників АТО та сімей загиблих», ГФ «Рабів до раю не пускають», ГО «Всеукраїнська спілка учасників АТО», ВПВ «Патріот», «Правий сектор», «ДУК», «Тризуб» та інші, передає ІА Дивись.info.

Ініціатори заявляють, що об’єдналися, щоб не допустити здачі національних інтересів України через імплементацію так званої формули Штайнмайєра.

«Громадська рада засуджує можливу імплементацію формули Штайнмайєра, тому ми зробимо усе можливе аби не допустити здачі національних інтересів України. Ми повністю підтримуємо ініціативу створення Штабу захисту України, щоб об’єднати зусилля і бути готовими до будь-яких подій, які можуть відбутися, хоча сподіваємося, що влада до цього не допустить.  Закликаємо всіх небайдужих приєднуватися до нашого Штабу», - заявив представник громадської ради при Львівській ОДА Олег Сірків.

«Вчора українці показали свій талант до самоорганцізації. В різних містах України зібралися сотні, а в Києві тисячі людей на знак спротиву імплементації формули Штайнмайєра. Львівщина готова до спротиву капітуляції. Ми разом з громадськими, ветеранськими організаціями, різними середовищами, свідомими львів’янами підготували усе необхідне для відкриття Штабу захисту України. Там будуть постійно знаходитися люди, щоб реагувати на ситуації. Звідти при потребі будуть до Києва на мітинги, акції протесту, там буде збиратися допомога. Ми маємо контакти перевізників. У нас всі ці речі налагоджені ще з часів Майдану. Майдан і війна навчили нас як оперативно збиратися і боротися з агресором, де б він не був – на східному фронті чи у Києві. Львівщина готова, думаю що готові і вся Україна», - заявив начальник штабу Національного корпусу Львівщини Святослав Сірий.

«Ми всі, хто тут є хочуть миру. Ми не заперечуємо, що треба вирішувати конфлікт, але не може бути миру з людьми, які вбивали і катували наших солдат. Уявіть собі, що ці всі сепаратисти почнуть їхати сюди. В Україні сотні тисяч людей легально озброєних людей. Уявіть, що буде коли приїдуть сепаратисти, які вчора вбивали наших людей, катували, і будуть тут жити, як на своїй землі. Такого просто не може бути. Вони вже давно свій вибір зробили. Тому капітуляції просто не може бути. Вона не відбудеться, навіть якщо цей план підпишеться. Просто нас зіткнуть лобами і всередині цілої країни почнеться протистояння. Тому ми закликаємо владу призупинити цей процес. Це, як мінімум не на часі. Злочинці мають бути визначені і сидіти в тюрмах, а тоді в же з часом можна говорити про якісь плани і відвід військ. Це неможливо зробити зараз», - заявив керівник ВГО «Сокіл» Львівщини Богдан Федун.

«Завтра ми визначимо чітке місце на вул. Винниченка, 16 де буде знаходитися Штаб. Немає жодної агресії і лихих намірів. Намір один – захистити себе і свою землю», - заявив голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: