Львівську книгарню оштрафували за торгівлю російськими книжками

читати рос

У книгарні продавали російські книжки антиукраїнського змісту. До того ж, продукція була нелегально ввезена на територію України.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«25 вересня, уповноважені особи Держкомтелерадіо, за сприяння Управління СБУ у Львівській області, виявили у Львові та припинили продаж книжок, що привезені з території держави-агресора», - йдеться у повідомленні відомства.

До книгарні застосовано адміністративно-господарські санкції. У ФОП Ростислава Касіяна вилучили книжки та наклали на нього штраф у розмірі 41 тис. 730 грн.

За даними системи Youcontrol, Ростислав Касіян займається підприємництвом вже понад 20 років. Основна його діяльність – торгівля книгами в спеціалізованих магазинах.

Довідка. З 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може розповсюджуватися в Україні за умови наявності відповідного дозволу.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

У 2019 році уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено 20 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.

Держкомтелерадіо закликає суб’єктів книгорозповсюдження відповідально ставитися до асортименту видавничої продукції та дотримуватися чинного законодавство щодо реалізації видавничої продукції, завезеної з території держави-агресора.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: