Для пологового відділення лікарні на вулиці Раппорта придбали надсучасне обладнання

b_917_611_16777215_00_images_DSC_4653

Одразу два проекти (великий та малий) загальною вартістю понад 3, 5 млн грн реалізовані цьогоріч у рамках громадського бюджету у пологовому відділенні НКП «3-ої міської лікарні» на вул. Я. Раппопорта, 8.

Завдяки реалізації великого проекту громадського бюджету «Сучасна палата інтенсивної терапії для новонароджених» придбано нове обладнання провідних виробників на загальну суму понад 2,8 млн. грн. Це, зокрема, дихальний апарат та дихальний реаніматор, пульсоксиметр, монітор пацієнта, лампи для фототерапії, повітряний компресор, вакуумний аспіратор тощо, передає портал депутатів ЛМР.

У рамках малого проекту за кошти міського бюджету закуплено білірубінометр для немовлят - інструмент для вимірювання білірубіну (жовтяниці) безболісним методом. Це сучасний інструмент найкращого німецького виробника суттєво зменшує стресове, больове та інвазивне навантаження на новонароджених дітей, яке невід’ємно супроводжує їх під час забору венозної крові для визначення рівня загального білірубіну (жовтяниці). Ним за час придбання уже скористалося 300 немовлят.

«Завдяки реалізації проектів громадського бюджету, закуплене обладнання дозволить надавати повний комплекс реанімаційно-лікувальних та стабілізаційних заходів новонародженим у пологовому відділенні», - зазначив головний лікар КНП «3-я міська клінічна лікарня м. Львова» Вадим Олійник.

«Пологове відділення отримало всі сучасні можливості надання допомоги новонародженим дітям, включаючи недоношених дітей, які є найбільш вразливими. Це дозволяє надавати найякіснішу допомогу таким дітям, зберігши їхнє здоров’я на етапі пологового стаціонару. Це надзвичайно важливо для розвитку і життя таких дітей. А тепер ще й з’явилась можливість проводити фототерапію діткам, не відлучаючи їх від мам, продовжуючи постійно їх грудне вигодовування», — зауважила лікарка-неонатологиня, професорка Марія Кісельова.

За словами начальника управління охорони здоров’я міста Володимира Зуба, придбання такого сучасного обладнання суттєво вплине на якість надання медичної допомоги. У світовій медицині за показником смертності немовлят оцінюють якість надання медичної допомоги. Цього року у Львові — найнижчий показник смертності малюків за останні роки. І цей показник є найнижчим по Україні загалом.

Автором цих двох проектів громадського бюджету був депутат Львівської міської ради Віталій Свіщов. Оглядаючи те, як вони були реалізовані, депутат подякував усім, хто причетний до реалізації проектів, за те, що вони так швидко були втілені і ми побачили такий чудовий результат їхньої реалізації.

Віталій Свіщов пригадав, що минулого року, коли було голосування за проекти, люди настільки активно віддавали за них свої голоси, що проекти були на перших сходинках рейтингу голосування. Депутат подякував усім громадським організаціям, активістам і небайдужим львів’янам і наголосив: «Усе це свідчить про те, що пологове відділення ми обрали не випадково. Це те, що необхідне людям. Ми і надалі продовжуватимемо опікуватися цим медичним закладом. Цього року ми подали теж два проекти – великий і малий, для придбання сучасного діагностичного обладнання для немовлят».

Начальник управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський вручив головному лікареві КНП «3-я міська клінічна лікарня» Вадиму Олійнику таблички про завершення реалізації проектів громадського бюджету.

«Сьогодні ми бачили, як зроблено кабінети, яке там є обладнання. Лікарі розповідають, що ці прилади – найкращі і деякі з них єдині в Україні. Це означає, що громадський бюджет дає можливість знаходити добрий грунт. Ці бюджетні кошти вкладені туди, там де їх найбільше очікували. Ці два проекти, які сьогодні реалізовані – проекти-переможці, які набрали найбільше голосів: великий проект мав 5 тисяч голосів, а малий – понад 3 тисячі, тобто майже 8 тисяч львів’ян проголосувало за них. Маємо лише початок жовтня, а ці два проекти вже реалізовані. Це добрий приклад реалізації за неповний рік, що  свідчить про те, що ці проекти були пріоритетними як для міської влади, так для самої лікарні, так і для людей».

Додамо, що у пологовому відділенні на вул. Раппопорта, 8 народжують як мешканки Львова, так і міст Львівської області. За останні п’ять з половиною років тут народилося понад 17 тисяч дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: