Міністр фінансів роз'яснила процедуру банкрутства

банку

На думку Мінфіну, нова процедура забезпечить прозорий продаж заставного майна на аукціоні, що призведе до збільшення надходжень до державної скарбниці.

Про це йдеться на сторінці міністра фінансів України Оксани Маркарової у Фейсбук.

«1 жовтня Україна нарешті отримала прозору процедуру банкрутства. Кабмін ухвалив Постанову, яка передбачає продаж майна банкрутів через дворівневу електронну систему. А це означає, що аукціону з продажу майна банкрутів - не просто бути в системі Прозорро.Продажі, а ще й бути своєчасно», - йдеться у повідомленні міністра.

Досі продаж майна банкрутів переважно відбувалося на закритому фізичному аукціоні зі штучно обмеженим доступом, предкваліфікацією та ручним визначенням (підняття табличок руками). Закриті аукціони - відповідний результат - кредитори в середньому отримували від продажу всього 8% від своїх вимог. Для порівняння в США рівень задоволення вимог кредиторів складає в середньому 50%.

«За нашими прогнозами банки зможуть збільшити суми продажів на електронних аукціонах і повернути більше. Ми впевнені, що Прозорро.Продажі наблизять ці 8% до американських показників тільки в Україні», - прокоментував зміни Олексій Соблєв, керівник проекту ProZorro.Продажі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: