Стало відомо, що буде на місці фонтану «Кульбаба» 

727848_o

На розширеному засіданні консультативної ради при Управлінні охорони історичного середовища обговорили, що буде на місці фонтану «Кульбаба»

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці керівник Управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Що буде на місці фонтану кульбаба, фонтану Світезянка і костелу? Вчора обговорювали на розширеному засіданні консультативної ради при УОІС. Коротко про прийняті рішення: відкриті фундаменти костелу законсервувати до настання холодів, опрацювати проект громадського простору, який охопить більшу територію, стіни храму ознакувати візуально в мощенні, встановити мініатюрний макет костелу з інформацією про храм і оточення, забрати кіоски. Фонтан має право там бути, але не рекомендувати відновлення світезянки чи кульбаби», - написала Лілія Онищенко.

Нагадаємо, на місці фонтану «Кульбаба» має з’явитися сухий фонтан з відкритим доступом до води. Коли розпочалися будівельні роботи, робітники натрапили на старі фундаменти. Тож для їхніх досліджень залучили археологів, котрі встановили, що фундаменти належать фонтану часів Австро-Угорщини та костелу XVI століття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: