У справі про вбивство Гандзюк поміняли прокурорів

Гандзюк

Генеральна прокуратура України змінила прокурорів-процесуальних керівників у кримінальному провадженні про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, йдеться у прес-службі ГПУ.

Генеральна прокуратура України змінила прокурорів-процесуальних керівників у кримінальному провадженні про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, повідомляють у прес-службі ГПУ.

«За результатами оперативної наради в Генеральній прокуратурі про стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, що спричинили її смерть, 30 вересня 2019 року змінена група прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у зазначених провадженнях», - йдеться в повідомленні.

Наразі новоствореною групою прокурорів оновлено план досудового розслідування у цих кримінальних провадженнях. Досудове розслідування щодо них триває.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у місті Херсоні організованою групою осіб скоєно напад на виконуючу обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла до 40 відсотків її тіла. Їй зробили більше десяти операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла у лікарні.

6 червня 2019 року Покровським районним судом Дніпропетровської області винесено вирок п’ятьом іншим співучасникам злочину: Сергію Торбіну, Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському та Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченими. Вирок набрав законної сили. Кримінальне провадження щодо засуджених було виділено в окреме провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: