Аварія літака під Львовом: як проходила рятувальна операція (відео)

літак3

4 жовтня о 07:02 до Служби порятунку «101» надійшла повідомлення, що під час заходу на посадку, на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту «Львів», зник з радару транспортний літак Ан-12.

Літак здійснював перевезення вантажу: металеві конструкції та автозапчастини з аеропорту Віго (Іспанія) до аеропорту Львів.

На борту літака перебувало 8 осіб, з них 7 чоловік екіпажу та одна особа, що супроводжувала вантаж.

О 07:29 один член екіпажу вийшов на зв'язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку.

Літак Ан-12 було знайдено на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги. В момент виявлення горіння не спостерігалось. Рятувальники створили пінну подушку, аби запобігти займанню авіаційного судна, адже спостерігався витік пального.

Рятувальники деблокували 3 потерпілих із пошкодженого літака, яких із травмами різного ступеня важкості госпіталізовано в 8-му клінічну лікарню м. Львова. За даними медиків, стан потерпілих важкий.

Внаслідок падіння літака 5 людей загинуло. До рятувальних робіт від ДСНС залучили 68 чоловік особового складу та 15 одиниць спецтехніки.

На місці аварії працювали фахівці психологічної служби ГУ ДСНС у Львівській області, які здійснювали супровід потерпілих до карет швидкої допомоги. Також психологи ДСНС надавали психо-емоційну підтримку особовому складу, що працювали на місці події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: