У Львові естонські військові кінологи навчали українських колег (фото)

71348235_1322678254555386_8147010514732449792_n

Пошук вибухівки, наркотичних речовин, чітке виконання команд та довіра між військовим і собакою – це основні питання, які розглядались під час п’ятиденного тренінгу, який відбувався у Львові на базі 25-го Навчального центру Військової служби правопорядку.

Про це повідомляє 2 Галицька бригада Національної гвардії України на своїй сторінці у Фейсбуку.

Проводили його кваліфіковані кінологи зі Збройних сил Естонії. Нові методи роботи вивчали представники Збройних сил України, 2 Галицької бригади Національної гвардії та службові собаки.

П’ять днів поспіль кінологи навчались у іноземних спеціалістів практично. Шукали вибухівку та наркотики в приміщеннях, з затриманими та без, обшукували коридори та тренувались правильно знаходити заборонені речовини на людях. Працювали й на вулиці, там під час прогулянки, у невимушеній обстановці, теж шукали вибухівку.

Мартін Сіхт та його колега до України приїхали вперше, вони працюють у Естонській військовій поліції. Тренують собак для армії, поліції, в’язниць і частково для митниці. Часто їздять обмінюватись досвідом в інші країни Європейського союзу. Сподіваються, що їх досвід допоможе й українським військовим.

«Звісно, ми не можемо навчити усього за тиждень, – говорить Мартін Сіхт, – ми розповіли про себе, показали нашу роботу, можливо щось з нашої роботи ваші військові візьмуть для себе, якщо сподобається, звісно. Ми не ставимо за ціль нав’язати наші методі роботи. Ми показуємо, а інші нехай обирають для себе з цього найкраще для них».

Естонські колеги кажуть, що, найімовірніше, це не остання їхня поїздка в Україну – вже будують плани на наступний рік. Буде ще кілька таких тренінгів, які триватимуть від тижня до двох.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: