Українського військового засудили у «ДНР» до 30 років тюрми

ДНР

Полоненого військовослужбовця ЗСУ - мешканця Чернігівщини Володимира Воскобойника у так званій «ДНР» засудили до 30 років позбавлення волі.


Про це повідомило видання «Патріот Донбасу», йдеться на Укрінформі.

«Як повідомляє так звана генпрокуратура «ДНР», суд бандитського угруповання «ДНР» виніс військовослужбовцю Збройних сил України вирок: Володимира Воскобойника засудили до 30 років тюремного ув’язнення», - зазначено у повідомлені.

Зазначається, що боєць 30-ї Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади ЗСУ, уродженець Чернігівщини Воскобойник потрапив у полон до терористів наприкінці травня 2018 року. «Влада «ДНР» інкримінує йому «навчання для проведення терористичної діяльності», «насильницьке захоплення влади», «підготовку та реалізацію диверсійно-розвідувальних заходів», «неправомірний перетин державного кордону», «протизаконну покупку та зберігання зброї».

Представники «ДНР» поінформували, що винесений вирок уже набув чинності.

Як раніше повідомляла прес-служба 30-ї ОМБ, 19-річний солдат Воскобойник потрапив у полон у Докучаєвську Донецької області. Терористи чинили на хлопця психологічний тиск і змушували на камеру говорити, що російських військових на Донбасі немає.

До призову на військову службу Воскобойник проживав із матір’ю та сестрами в селі Солонівка Городнянського району Чернігівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: