У Львові виступить легендарний оркестр військово-повітряних сил США

_1570366026_613x321.74033149171_3_0
Фото: ЛОДА

До Дня захисника України, 9 жовтня, у Львівській опері виступить легендарний оркестр військово-повітряних сил США в Європі The USAFE Band.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Тур оркестру під назвою «Музика свободи» триватиме до 19 жовтня та охопить, окрім Львова, ще 5 міст України - Івано-Франківськ (11.10), Чернівці (12.10), Вінницю (14.10), Десну (16.10) та Київ (19.10).

Як розповідають організатори заходу, український тур The USAFE Band 2019 – це серія культурних подій, що зміцнюють дипломатичне партнерство Сполучених Штатів Америки і України, спрямоване на підтримку суверенітету, демократії та безпеки.

«Музика – універсальна форма спілкування, що допомагає створювати культурні зв'язки і будувати міцні партнерські стосунки. Справжня дружба завжди заснована на спільних ідеях, досвідах і цінностях. Ми виступаємо разом з Україною в ім'я цілісності, процвітання і миру в Європі. Присвячуючи свій візит до Дня захисника, ми вшановуємо всіх, хто віддав за свободу так багато», зазначила командир і диригент Оркестру військово-повітряних сил США в Європі, полковник Крістіна М. Мур Уррутіа.

Зі сцени прозвучать знакові твори засновника The USAFE Band Гленна Міллера, Бінга Кросбі і Елвіса Преслі. Надихаючий американський джаз часів Другої світової війни і свінгові версії українських патріотичних пісень «Многая літа», «Червона калина», «Лента за лентою» – на глядачів чекає парад прем'єр.

Міжнародний культурний діалог підтримують Національний президентський оркестр, Камерний оркестр Львівської національної опери і Київський камерний оркестр Національної філармонії України.

У кожному місті музичні посли планують зустрічі з представниками української культури, нові арт-колаборації та майстер-класи для юних музикантів.

Зокрема:

7 жовтня: The USAFE Band Music Jam - Неформальна зустріч з Оркестром військово-повітряних сил США в Європі, початок о 20:00 год, локація -  Правда Beer Theatre (Площа Ринок, 32)

8 жовтня - The USAFE Band Music Class - Концерт-клас з учнями Львівської національної музичної академії імені М. В.  Лисенка, Відкрита репетиція Оркестру військово-повітряних сил США в Європі та Національного президентського оркестру, початок о 14:00 год, локація - Львівська національна опера (Проспект Свободи, 28).

9 жовтня - Спільний проект The USAFE Band з Національним президентським оркестром і Львівським національнім академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької «Музика свободи», початок о 19:00 год, локація - Львівська національна опера.

Акредитація на медіа-події є обов'язковою. Скачати форму для акредитації можна за посиланням.

Повну інформацію про офіційну програму візиту музичних послів США в Україні можна отримати у прес-менеджера туру The USAFE Band 2019 - Єлизавети Боровцової, +38 067 596 55 39, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: