7 фермерів зі Львівщини отримали 4 мільйони від ЛОДА для розвитку бізнесу

врх

7 фермерських господарств отримали фінансову підтримку від ЛОДА у суму 4 млн грн.

Про це у понеділок, 7 жовтня, повідомила прес-служба ЛОДА.

«Наказом Мінагрополітики України від 23 серпня 2019 затверджено розподіл коштів, передбачених для надання часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних (генетичних) ресурсів за результатами поданих документів до 5 серпня поточного року», - йдеться у повідомленні ЛОДА.

Відтак, фінансову підтримку отримали 7 суб’єктів господарювання області на загальну суму 4,0 млн грн.

На ці кошти закупили 458 голів племінних тварин та 657 спермодоз бугаїв-плідників, які мають племінну (генетичну) цінність.

Зазначимо, що у 2018 році за аналогічний період фінансову підтримку в сумі 1,3 млн грн отримали 4 суб’єкти господарювання, за які закупили 284 гол. племінних тварин.

Як наслідок збільшилась кількість суб’єктів господарювання, які покращують генетичний потенціал маточного стада вітчизняною і зарубіжною селекцією сільськогосподарських тварин. У сільськогосподарських підприємствах збільшилось поголів’я ВРХ, зокрема корів, та свиней відповідно на 4,2% та 24,6% у порівнянні з 2018 роком, підвищилась продуктивність корів на 13,2% (+653 кг молока на корову),  зросла багатоплідність свиноматок на 28,6% (+6,0 поросят на одну свиноматку в рік).

Фінансова підтримка надається у вигляді часткового відшкодування вартості придбаних та оплачених у період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року племінних тварин, сперми та ембріонів.

Документи для отримання відшкодування подаються  впродовж  поточного року до 5 листопада  до комісії  Мінагрополітики України. Фінансування проводиться двічі на рік  на підставі поданих документів до 05 серпня та  05 листопада 2019 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: