Авіакатастрофа над Львовом: причина не у нестачі пального і перевантаженні літака

IMG_3854

Попередні висновки катастрофи літака поблизу Львова невідомі. Про це повідомили під час брифінгу в ГУ Нацполіції, передає кореспондент Дивись.info.

За словами керівника слідства, заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, полковника поліції Андрія Кумечка, це був плановий рейс - літак слідував з Іспанії у Туреччину через Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів «Рено».

У той самий день, коли сталась катастрофа, було відкрито кримінальне провадження, досудове розслідування у якому проводять працівники слідчого управління поліції Львівщини.

За словами поліцейського, розглядаються наступні версії катастрофи: «Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи – помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено низку експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу».

За його словами, єдиний член екіпажу серед тих, хто вижив, заявив, що не розуміє, чому сталася катастрофа, адже політ відбувався за планом. Втім, це наразі лише усні свідчення члена екіпажу.

Нагадаємо, 4 жовтня, близько 6.45, до поліції надійшло повідомлення про те, що при заході на посадку зник з радару транспортний літак Ан-12. О 7.26 один з членів екіпажу вийшов на зв'язок та повідомив, що літак здійснив аварійну посадку. О 07:46 літак Ан-12 був виявлений на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у Пустомитівському районі. Внаслідок події п’ятеро членів екіпажу загинули, ще троє - були госпіталізовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: