Буковина: кількість тих, хто отруївся на весіллі, зросла до 130 осіб

xf3x73-o5s6fjyksbg4mnljjls47u6n5gzwtmc6

Після вживання їжі на весіллі у селищі Путила на Буковині отруїлося 129 осіб, з яких 36 дітей.

Про це повідомили у Чернівецькому обласному лабораторному центру МОЗ.

«За оперативними даними станом на 12:00 7 жовтня 2019 всього захворілих 129 осіб, з них 36 дітей, які 29 та 30 вересня 2019 року вживали страви на весіллі в барі смт Путила Путильського району Чернівецької області», – йдеться в повідомленні.

З числа осіб, що захворіли, всього госпіталізовано 73 людей, з них 19 дітей.

До КНП «Вижницька районна лікарня» (місто Вашківці) госпіталізовано 24 осіб, з них 8 дітей, до Путильської ЦРЛ – 41 особа, з них 10 дітей, до Чернівецької обласної клінічної лікарні – 7 осіб. До обласної дитячої клінічної лікарні – 1 дитина. Іншим хворим проводиться амбулаторне лікування, ведеться медичне спостереження. За місцем проживання осіб, які були на весіллі, продовжуються заходи щодо активного виявлення випадків захворювань.

За результатами бактеріологічних досліджень виділено Salmonella enteritidis варіант jena в наступних зразках харчових продуктів: форель у сметані; стегно курки гарячого копчення; холодець; риба смажена в клярі; філе лосося мариноване; ковбаса копчена; рулет курячий; пиріг з м’ясом.

«Одночасно в окремих зразках харчових продуктів — сирна кулька, відбивна свиняча, домашня ковбаса, рулет з яйцем, торт з сметанним кремом, виділено К. pneumonia, в буженині — К. pneumonia, E. Coli, в оселедці — S. Epidermidis», – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: