Сихів, ЛАЗи, транспортний колапс: як АТП-1 рятує вживані автобуси (фото)

IMG_3810

Головний інженер комунального АТП-1 Богдан Карпій розказав, як  у Львові відновлюють ЛАЗи, закуплені до Євро-2012, передає кореспондент Дивись.інфо.

Головний інженер комунального АТП-1 Богдан Карпій розповів, як у Львові відновлюють ЛАЗи, закуплені до Євро-2012, передає кореспондент Дивись.інфо.

На даний момент підприємство вже відремонтувало 4 автобуси, ще 4 автобуси перебувають на ремонті. АТП-1 проводить середній ремонт: усуває пошкодження після ДТП, замінює запчастини, оббивку сидінь, оновлює салон та підлогу в автобусах.

Близько половини з тих автобусів, що закупили до Євро-2012, перебувають на ходу. Це означає, що обслуговувати основні вузли немає потреби. Однак ремонту, принаймні косметичного, потребують усі. За словами Богдана Карпія, після оновлення автобуси прослужать ще близько трьох років.

«На даному етапі ви бачите на підйомниках ЛАЗ-151 2010 року випуску, - демонструє Богдан Карпій автобус. – Проводимо зварювальні роботи, роботи з укріплення каркасу підлоги, розшиваємо всі облицювальні елементи, які потребують заміни і тоді забираємо на очистку від застарілого лакофарбового покриття».

За словами головного інженера, найбільше зносились деталі кузову.

«Як в усіх ТЗ, котрі відпрацювали на маршрутах вісім років у сонце, сніг і дощ, страждає кузов. Зимою він також підлягає дії зимою соляних сумішей. Кузов несе найбільше навантаження. Нашим завданням насамперед є відновити кузов і ходову частину. Міняємо в ходовій частині всі розхідники, пневмобалони, також обслуговування двигунів, бо двигуни мають значний пробіг, замінюємо пошкоджені вікна, якщо вони є, замінюємо також настил підлоги».

Однак проведеннях таких робіт є середнім, а не капітальним ремонтом.

«Капітальний ремонт передбачає повну заміну усіх вузлів, розбір автобуса, відповідну технічну документацію, – пояснює Богдан Карпій. – Ми робимо середній ремонт своїми силами».

Ремонт одного автобуса обходиться від 120 тисяч гривень. 250-350 тисяч – це ремонт тих автобусів, що потребують заміни двигунів, ремонту паливної системи, оновлення салону і підлоги.

За словами мера Львова Андрія Садового, місту вигідно проводити такі оновлення, а не закуповувати нові автобуси.

«Купути новий автобус – це вартує близько 4,5 мільйонів гривень. Тому це є адекватна ціна і все робиться власними силами. Виходить суттєво дешевше, ніж ми замовляли б цю роботу на стороні», - пояснив Андрій Садовий.

Андрій Садовий також заявив, що оновлені автобуси потенційно можуть допомогти з проблемою браку громадського транспорту на Сихові.

«Ці автобуси були б дуже серйозним підсиленням для можливості якісно вивезти людей з Сихова на роботу, особливо у пікові часи, тому що трамвай №8 перевантажений зранку», – пояснив мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: