Українські полярники обрали ім’я для новонародженого тюленяти (фото)

71651162_1184423275100881_1360306491575238656_n

У конкурсі, який оголошували українські полярники, на обрання імені новонародженому тюленяті перемогла кличка Тюлька.

Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі.

«Пам’ятаємо, ми оголошували конкурс для найкраще ім’я для тюленяти? І ось Тюлька всім припала до душі. Наразі вона підросла: 150 см довжина, а вага близько 80 кг. Наздоганяє маму за розмірами», – йдеться у повідомленні.

У статті «Особливості росту молоді тюленя Уеддела» під авторством І. Дикого (Ігор Дикий та О.Салганського (УАЖ №12, 2013)) зазначається, що «щоденний приріст ваги цуценят (тюленяток) у середньому становить 3,6 кг. Найвищі показники середньодобового і абсолютного приросту молоді впродовж дев’ятиденного терміну – від 5 до 7 кг. Це свідчить про стратегію максимального набору маси тіла в перший тиждень після народження як адаптацію до переходу на інший режим годування самками. З’ясовано, що більшість цуценят до 21-денного віку набирають масу понад 90 кг. Це дає їм можливість переходити до водного способу життя, вчитися пірнати і витримувати низькі температури води.

Наразі поблизу української станції полярники спостерігають за 9 тюленятами, з яких 4 – самці.

Нагадаємо, зараз на станції «Академік Вернадський» відбувається 24 українська антарктична експедиція, до складу якої увійшли 12 осіб. Очолює експедицію львів’янин Ігор Дикий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: