Уряд та експерти прогнозують у 2020 році долар по 27,3 гривні

долар

Експерти Міністерства фінансів, Національного банку, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державної служби статистики, представництва МВФ в Україні та інших організацій спрогнозували, що у 2020 році курс долара в середньому складатиме 27,3 гривні.

Про це експерти повідомили під час дискусії в межах Мінекономіки щодо складання оновленого макроекономічного прогнозу на 2020 рік, повідомляється на сайті відомства.

У Мінекономіки підкреслюють, що опублікований прогноз не є офіційним прогнозом уряду, а лише середньою оцінкою урядових та неурядових експертів. Водночас там додають, що нова оцінка курсу долара є відрізняється від попередньої. Так, раніше експерти очікували, що за підсумками 2019 року долар в Україні коштуватиме 28 гривень, а у 2019 році — 29,18 гривні, а в оновлених прогнозах курс долара знизився до 26,3 гривні та 27,3 гривні відповідно.

Також експерти в межах дискусії оцінили темпи економічного зростання України у 2020 році на рівні 3,2%. Інфляція наступного року має знизитися до 6,3% за рік.

Зазначимо, що у проєкті бюджету на 2020 рік, який уряд вніс до парламенту, заклали курс долара у розмірі 28,2 гривні за долар. Однак в уряді зазначили, що цей показник ще може змінитися після того, як там оприлюднять новий макроекономічний прогноз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: