ЄС та ЄБРР виділять 70 млн євро для кредитування дрібного бізнесу в Україні

кредити

Райффайзен Банк Аваль, ПроКредит Банк та ОТП Банк підписали з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Євросоюзом кредитну угоду для фінансування місцевих малих підприємств (МСП) у гривні на загальну суму в еквіваленті майже 70 млн євро у межах програми EU4Business.

Про це повідомляє «Еспресо».

Зокрема, Райффайзен Банк Аваль отримає кредит у гривні в еквіваленті 25 млн євро, ПроКредит Банк - в еквіваленті 20 млн євро, ОТП Банк - в еквіваленті $25 млн.

Загальний ліміт програми становить в еквіваленті близько 120 млн. євро

«Ці кошти надаватимуть на інвестиції, а також для цілей оборотного капіталу малого і середнього підприємництва, які є двигуном місцевої економіки і створили майже 80% робочих місць у країні», - зазначили в ЄБРР.

Керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне після підписання документів повідомив, що у рамках програми можуть отримати фінансування близько 1,2 тис. малих і середніх підприємств країни.

«Це прекрасний приклад співпраці між українськими комерційними банками та європейськими інституціями. Близько 1,2 тис. малих і середніх підприємств отримають користь від таких угод. Це відбудеться завдяки мережі банків, з якими ми працюємо. Оскільки ми працюємо з трьома банками, розраховуємо на покриття 10% ринку малих і середніх підприємств», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: