Американська астронавтка українського походження зустрінеться з львів'янами

астронавтка

У Львові відбудеться зустріч з  зустріч молоді з американською астронавткою Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Публічний виступ заплановано на понеділок, 14 жовтня з 11:00 по 13:00,  у Tech StartUp School за адресою Колесси, 2.

Про подію повідомляють у соцмережі Facebook.

Захід відбудеться з нагоди Всесвітнього тижня космосу. Посольство США в Україні організовує візит Гайдемарі Стефанишин-Пайпер до України. Під час цього візиту заплановано зустрічі зі студентами та молоддю, в ході яких Гайдемарі Стефанишин-Пайпер розповість про особливості роботи міжнародного екіпажу на МКС і поділиться своїм досвідом перебування на космічній станції.

Захід безкоштовний. Необхідна попередня реєстрація

Американська астронавтка українського походження, Гайдемарі Стефанишин-Пайпер ще до того, як здійснити політ у космос з NASA - National Aeronautics and Space Administration, пластувала в США. Її батьки емігрували до Америки із Західної України.

Закінчивши Массачусетський технологічний інститут вона стала восьмою жінкою астронавткою NASA, що здійснила вихід у відкритий космос і відповідала за встановлення нових сонячних батарей.

Гайдемарі була другою людиною і першою жінкою, яка розгорнула український прапор на орбіті Землі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: