ЛКП «Лев» просить мешканців Львівщини контролювати дії псевдозахисників тварин

лкплев
фото: ЛКП "Лев"

За словами очільниці ЛКП «Лев» Оксани Кошак, на території Львівської області працює організація, яка займається регулюванням чисельності безпритульних тварин і ймовірно застосовує масову евтаназію.

Оксана Кошак вважає, що про неправомірність дій організації можна стверджувати на підставі двох факторів. По-перше, працівники організації раніше займалися регулюванням чисельності безпритульних собак та котів у харківському притулку, що відомий своїми негуманними методами роботи. Зараз ці особи працюють на території Львівської області. Вони проводять діяльність за зверненням місцевої влади. Зокрема, йдеться про Турку та Новий Розділ.

«Звісно, за здорову конкуренцію, але розумію її тоді, коли присутня економічна доцільність, або важлива стратегічна ціль. Економічне підґрунтя не зрозуміле, адже виходячи з інформації вартості процедур на одну тварину, то від подорожі Харків-Турка-Новий Роздір-Харків покриваються хіба що затрати на пальне, а з чого беруться кошти на зарплату персоналу, медикаменти, корми, добові, не відомо», - пояснює Оксана Кошак в коментарі Дивись.інфо.

Як свідчать дані організації, процедура стерилізації для безпритульної тварини обходиться приблизно у 2000 грн. Стільки коштують 7 днів перетримки, вакцинаціявід сказу, стерилізація, годування упродовж 7 діб, ідентифікація біркою і чипування електронним транспондером.

По-друге, представники організації не підкріплюють доказами свою звітність щодо кількості виловлених тварин і процедур, які були проведені.

«Єдиним можливим варіантом прозорої роботи у представників із Харкова є відповідь: «нехай люди приходять, сидять з нами, дивляться як ми працюємо і чи справді собак вакцинуємо та стерилізуємо». Від прозорого механізму компанії Animal.id-info, який застосовується у ЛКП Лев, КП Ласка і інших, власники організації категорично відмовилися», - розповідає пані Оксана.

На думку очільниці ЛКП «Лев», замість протокольної стерилізації організація проводить відлов: «Підозрюю, ціль інша. І дуже б хотілося вірити, що вона не полягає у поступовому зміщенні акценту від гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин Західного регіону в темну сторону безповоротного вилову Харківщини».

Аби вберегти тваринам життя, в ЛКП «Лев» закликають громадськість контролювати діяльність організацій, що займаються регулюванням чисельності безпритульних тварин. «Варто вимагати від таких організацій звітності. Принаймні, щодо кількості відловлених і провакцинованих тварин: чи справді вони стерилізуються. Громадськість має бути постійно активною, тому що не всі підтримують механізм прозорості».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: