Львів ініціює заборону використання тварин у цирках та дельфінаріях

DSC_3817

Виконавчий комітет Львівської міської ради визнав неприпустимою експлуатацію тварин у цирках та дельфінаріях.

Про це йдеться у рішенні виконкому «Про гуманне ставлення до тварин», передає кореспондент Дивись.info.

Зокрема, місто підготує відповідне звернення до президента та прем’єр-міністра щодо невідкладного внесення змін до законодавства України у сфері захисту тварин.

«Те, що сьогодні виробляють з тваринами в цирках, дельфінаріях — це знущання, такі недопустимі на території Львова. Ми звернулись до керівництва держави, щоб були зміни до законодавства України, щоб у всіх українських містах та селах припинили знущатись над тваринами і Львів готовий показати приклад», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Рішенням виконкому також передбачено створення Центру для реабілітації тварин, які постраждали від жорстокого поводження, на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

«Виникає питання, а що робити з тими тваринами? Тому на території парку „Знесіння“ ми облаштовуємо реабілітаційний центр, який дасть можливість тих тварин прилаштувати, вилікувати, і діти їх зможуть прийти і побачити в природньому середовищі. Ми вже сьогодні в парку маємо близько 200 тварин. Ми даємо імпульс щодо проекту, який буде зроблено, щодо коштів, які ми будемо виділяти, щоб бути пілотним містом для України, бо тварини мають мати гідне поводження», — додав міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: