Порошенко запропонував 7 вимог для перемовин по Донбасу

порош1

П'ятий президент України Петро Порошенко запропонував 7 пунктів для відстоювання позицій України під час перемовин щодо врегулювання на Донбасі.

Про це Порошенко заявив у відеозверненні.

«Пропоную зараз 7 кроків, які варто зробити, щоб уникнути російської пастки:

1. Наполягати на принципах "спершу - безпека", "нічого не погоджено, поки все не погоджено", і тільки через безпеку - до виборів.

2. Сумнозвісна формула Штайнмаєра, раз уже на неї погодилася влада, має розглядатися виключно як складова дорожньої карти виконання Мінських домовленостей включно з виведенням російських військових, техніки, зброї, роззброєнням незаконних мілітарних формувань, переходом україно-російської неконтрольованої ділянки кордону під наш контроль.

3. Відведення лише за умови сталого і всеохоплюючого припинення вогню. Лінія розмежування зафіксована в Мінську 19 вересня 2014 року. Росія та бойовики мають повернути нам зараз 2,5 тис. кв. км.

4. Моніторинговая місія ОБСЄ має отримати безперешкодний і повний доступ до всієї окупованої території і встановити постійний контроль над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону.

5. Слід створити підгрупу з питань кордону в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

6. Наполягати на розгортанні багатонаціональних миротворчих сил на всій території окупованого Донбасу на підставі рішення Ради безпеки ООН.

7. На території ОРДЛО має бути відновлене оподаткування в рамках правового поля України, а також фінансова, банківська система, повернута українська власність, як і записано в Мінських домовленостях. Лише це дасть підстави і можливість повною мірою відновити соціальне забезпечення регіону, а не окремо і це виривати з контексту», - сказав Порошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: