В НБУ розказали, якими мають бути переговори з Коломойським про Приватбанк

ожкова
фото: Ліга.нет

Поки про компроміс з олігархом Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку не йдеться, але якщо переговори щодо цього почнуться, то повинні бути публічними.

Про це перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова сказала в інтерв'ю виданню Liga.net.

«НБУ не залучений до переговорів подібного роду і це логічно, тому що це справа власників (банк належить Мінфіну. - ред.). Пошуки компромісу були в 2017 році, але вони не мали успіху (мова йде про спроби Rothschild ініціювати переговори з Коломойським і Боголюбовим - ред). Поки я не бачу нічого подібного. Але, думаю, якщо таке обговорення все ж почнеться, воно буде публічним - занадто сенситивна для України тема», - зазначила вона.

Рожкова додала, що Нацбанк піднімав тему судів по ПриватБанку на зустрічі з президентом і прем'єром в контексті наслідків для фінансової стабільності. Вона підкреслила, що рішення судів «створюють дуже негативний інформаційний фон для роботи банку».

«Після першого рішення щодо [незаконності] націоналізації ми бачили явні відтоки коштів клієнтів - некритичні для банку в цілому, але тим не менш дуже неприємні», - сказала Рожкова.

За її словами, в меморандумі, який буде підписаний в рамках нової програми з Міжнародним валютним фондом, буде блок про ПриватБанк і інші банки, які були виведені з ринку.

«Але в якій формі - поки складно сказати. Складність в тому, що у нас є незалежна, але недореформована гілка влади - суди. Вони приймають рішення, скаржаться на тиск і взагалі ніби живуть своїм життям. Наше завдання зробити все, щоб захистити фінансову стабільність в країні і інтереси держави в цілому, при цьому не порушивши закон і незалежність судової гілки влади. Це дуже складне питання - поки ми тільки обговорюємо його. Але в меморандумі це буде відображено», - зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: