Виділені 4 мільйони гривень на ремонт сесійної зали мерії переведуть на потреби Шевченківського району

мерія

Інженерна комісія Львівської міської ради підтримала пропозицію зробити «перекидку» на 4 млн грн з ремонту сесійної зали у Ратуші на Шевченківську районну адміністрацію, яка має борги перед підрядниками за поточні ремонти у 2019 році.

Про це інформує портал депутатів ЛМР.

«Цього року мерія просто «кинула» райони. На початку бюджетного року чиновники наполягали, щоб на старті виділити менші суми для районних адміністрацій. Водночас гарантували, що за рахунок перевиконання бюджету, перерозподілу коштів урешті райони отримають не менше грошей на «поточку», аніж минулорічні 60 мільйонів гривень бюджету розвитку на ремонт дворів і хідників. Понад те, закликали проводити тендери і починати ремонти по затверджених титульних списках. Що маємо зараз? 24 мільйони гривень на тротуари. По всьому місту дороги, хідники розриті, а роботи зупинилися. Підрядники відмовляються працювати через борги перед ними», - говорить депутат ЛМР Віталій Свінціцький.

Також він повідомив, що під час інженерної комісії 8 жовтня під час перегляду бюджету чиновники знову вирішили не виділяти гроші на РА. Мовляв, є нагальніші речі для фінансування.

«Мерії важливо перекрити бюджетними грошима безгосподарність комунальних підприємств, які не спроможні виплатити своїм працівникам зарплати. Мерії важливо ремонтувати сесійну залу, на яку, як несподівано виявилося сьогодні, знадобиться не пʼять, а цілих 15 мільйонів гривень. Але мерії не важливо, що містяни будуть місити болото по розритих дворах і дорогах», - обурився депутат.

Відтак Віталій Свінціцький виступив із пропозицією, яку підтримали й інші представники інженерної комісії, зняти 4 млн грн із ремонту сесійної зали та перевести їх на потреби Шевченківського району.

«Це недостатня сума, але вона дозволить погасити бодай частину боргів перед підрядниками і завершити вже розпочаті роботи. Мене особисто дивують пріоритети виконавчих органів влади. Звісно, дуже важливо розрахуватися за придбаний у лізинг громадський транспорт, але чому чиновників не хвилює, яким чином мешканці мають дійти до зупинки, якщо нема ні доріг, ні тротуарів», - наголосив Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: