В РФ 72-річного чоловіка засудили за шпигунство в інтересах України

шпигун1

Ростовський обласний суд засудив 72-річного жителя селища Чертково (селище на російсько-українському кордоні) Володимира Моргунова до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у держзраді.

Про це повідомляє видання «Ґрати» у Facebook.

Зазначається, що процес проходив у закритому режимі, держзвинувачення просило для Моргунова 8 років позбавлення волі (стаття 275 КК РФ, передбачає до 25 років позбавлення волі). Він уклав угоду зі слідством: це передбачає не більше 2/3 максимального терміну вироку. Оскаржувати рішення суду Моргунов не буде.

За версією слідства, Моргунов передавав українській розвідці інформацію про економічну і суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також про дислокацію військової техніки і сил російської прикордонної в районі. З представниками українських спецслужб Моргунов, нібито, зустрічався на території Луганської області.

Моргунова затримали в листопаді 2018 року, під час обшуку вилучили кілька сім-карт, коробок з-під телефонів і 2 паспорти - український і російський, а також посвідчення «радника Верховного Військового отамана ВКР, начальника штабу біса юрта» у званні полковника.

За твердженням місцевого видання «Блокнот», Моргунов «скоїв злочини на патріотичній основі: він дуже негативно ставиться до чинної в Росії влади і так намагався з нею боротися».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: