В Україні проведуть інвентаризацію державних земель

інвент

У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру планують провести інвентаризацію всіх державних земель напередодні запровадження ринку сільськогосподарської землі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду за підсумками наради в Держгеокадастрі за участі асоціацій у сфері землеустрою.

«Основним завданням заходу було узгодження єдиного бачення здійснення масштабного процесу інвентаризації земель державної власності на території областей України з метою підвищення рівня прозорості роботи у сфері земельних відносин», — йдеться у повідомленні уряду.

Зокрема, Держгеокадастр планує забезпечити доступу виконавців робіт із землеустрою до всіх необхідних вихідних даних та сформувати лоти для тендерів на продаж земельних ділянок.

Нагадаємо, що відповідно до останніх соціологічних опитувань групи «Рейтинг», 73% українців не підтримують запровадження ринку землі. У вересні опитування про ставлення до ринку землі проводив фонд «Демократичні ініціативи». Відповідно до результатів цього опитування, 56% громадян підтримували право українців на продаж землі, а 28% були проти цього.

Довідка. 5 вересня Кабмін затвердив законопроєкт про ринок землі. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що цей законопроєкт є лише першим з низки актів, направлених на створення ринку землі в Україні. Згодом даний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: