Зеленський розповів, як збирається боротися з російською пропагандою на Донбасі

донбас1
Фото ілюстративне

У четвер, 10 жовтня, під час прес-марафону Володимир Зеленський розповів, як збирається боротися з російською пропагандою на Донбасі. За словами президента України, влада робить все для того, щоб мешканці Донбасу у прямому сенсі почули українську сторону. Однак чи вони це зроблять - залежить тільки від них.

Про це Володимир Зеленський заявив у відповідь на запитання журналіста видання «Новости Донбасса» Олексія Мацуки.

Журналіст: «Населення окупованих територій отримує інформацію винятково з російських медіа, тобто повністю штампована пропагандистська інформація. Щоб ви сказали населенню Луганська і Донецька, які бояться повернення України туди? Що  буде, коли Україна повернеться туди і які компроміси можливі  у суспільстві щодо цього повернення?»

Володимир Зеленський: «Суспільство обирало президента – Зеленського – який припинить війну. І таким я залишаюся. Що б я сказав людям, які там живуть.. Коли я звертаюся до українців на будь-яке свято, то ці слова скеровані не тільки до тих, хто живе на контрольованій території. Наша головна помилка як влади – це коли люди приїхали з тимчасово окупованих територій і ми не забезпечили їх місцями проживання, турботою, допомогою. Тому багато з них поїхало назад, шукаючи притулок. Вони все-таки залишили там батьків. Молода людина хотіла втекти в контрольовану частину України, але її мати не може виїхати через стан здоров’я. і кинути матір ця людина не може.

Хто ця людина? Сепаратист? Вона українець. Влада не може зробити все, але забезпечити житлом переселенців – було надважливо. Якщо мешканець Донбасу не розуміє зараз, що він українець – я не можу влізти йому в голову і переконати у зворотньому.  Натомість купа людей, які відчувають себе українцями, мають знати, що ми їх не покинемо, а повернемо разом із територіями. Це наш план «А». Пріоритетом завжди будуть люди. Найголовніше – що жодне телебачення чи ЗМІ не повинні на них впливати. Це можуть зробити тільки вони самі. Перемикати ці (пропагандистські) канали. Якщо не має іншого виходу  - говорити з телевізором. Казати «Я тобі не вірю», «що ти брешеш», «скоро тут буде українська влада». З нашого боку ми працюємо над тим. Щоб українські ЗМІ могли там з’явитися. Дуже складно це зробити, глушать все за допомогою військових технік. У нас є підтримка західних колег, як зробити так, щоб нас чули. А от чи почують – справа мешканців Донбасу», - підсумував президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: