Анджей Дуда відповів, скільки в Польщі трудових мігрантів з України

дуда1

Минулого року Польща видала понад 300 тисяч дозволів на працевлаштування мігрантам з-за меж Європейського Союзу. Цей показник є найвищим в усій євроспільноті.

Про це на саміті в Афінах заявив президент Польщі Анджей Дуда в Афінах, передає «Польське радіо».

Виклики, пов’язані з міграцією, обговорювались під час першої частини зустрічі президентів 13 країн Європейського Союзу в Афінах. У грецькій столиці проходить саміт лідерів так званої Групи Аррайолуш. Це неофіційна організація держав, президенти яких не беруть участі в самітах ЄС.

«За оцінками, в нашій країні перебуває вже понад мільйон громадян України – держави, в якій триває збройний конфлікт. Люди прибувають до нас із надією на ліпше майбутнє, а ми не закриваємо перед ними своїх кордонів. Лише торік ми видали понад 300 тисяч дозволів на працевлаштування мігрантам з-за меж Європейського Союзу. Це найбільше в усій євроспільноті», - сказав Дуда.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що він згодний з поглядом, що Європа повинна робити більше для країн походження мігрантів. Політик також підтримав ідею зміцнення зовнішніх кордонів ЄС і наголосив на необхідності розрізняти економічних мігрантів та біженців. Проте, за його словами, найважливішим викликом у контексті міграції є реформа системи надання притулку в ЄС.

Президент Угорщини Янош Адер запитав німецького лідера про його слова з 2015 року. Тоді Франк-Вальтер Штайнмаєр оцінив, що Німеччина може прийняти мільйон мігрантів на рік, але це не може відбуватися рік за роком. Янош Адер запитав, чи це – ліміт, верхня межа, скільки людей можна розмістити в Європі.

Президент Італії Серджо Маттарелла звернув увагу на необхідність досягти спільного рішення на тему майбутньої міграційної кризи.

На закінчення зустрічі в Афінах буде ухвалена спільна декларація лідерів Групи Аррайолуш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: